Rekonštrukcia centra Sobraniec stála vyše 1,1 milióna eur

07.12.2012 Sobrance

Sobrance 7. decembra (TASR) - Rekonštrukciu centrálnej mestskej zóny za 1.161.560 eur ukončilo v tomto období na svojej pôde mesto Sobrance. Na realizáciu stavebného projektu získala samospráva finančnú podporu z fondov Európskej únie.

Počas spomínanej rekonštrukcie došlo k rozšíreniu parkoviska za mestským kultúrnym strediskom, ako i k obnove chodníka pred ním. Novú podobu získali zároveň parky, komunikácie a priľahlé parkoviská obchodného domu a Strednej odbornej školy obchodu a služieb v centre mesta.

Revitalizáciou prešli tiež parkovacie plochy za Mestským úradom, ako aj park a parkoviská pri miestnej Základnej umeleckej škole.

Obsahom ukončeného stavebného projektu boli ďalej rekonštrukcia verejného osvetlenia a výstavba verejných toaliet. Povrchy obnoveného centra a spomínaných sociálnych zariadení sú riešené bezbariérovo.

Zmodernizovanému centru Sobraniec dominuje kamenný vodotok, s ktorým pôvodný stavebný projekt nerátal. Mestu sa ho však podarilo vybudovať vďaka príspevkom od sponzorov.

Informácie o projekte Regenerácia centrálnej časti mesta Sobrance poskytla TASR Anna Kudráčová z oddelenie regionálnej rozvoja, výstavby, územného plánovania a životného prostredia sobranskej radnice.
 
 
 

Vyberte región